سبک زندگیسلامت ذهن

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

داشتن دوست و روابط اجتماعی، یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین نیازهای هر انسانی است. اما دوست‌یابی برای هر کسی می‌تواند سخت باشد، برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) دارند

داشتن دوست و روابط اجتماعی، یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین نیازهای هر انسانی است.دوست‌یابی برای هر کسی می‌تواند سخت باشد، اما برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) دارند چالش‌برانگیز است. طبیعی است که هنگام ملاقات با غریبه‌ها کمی مضطرب شوید، اما بین اضطرابی که همه‌ی ما گاهی اوقات تجربه می‌کنیم با اضطراب اجتماعی تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

کسانی که از اختلال اضطراب اجتماعی رنج می‌برند، از قضاوت شدن به‌شدت می‌ترسند. این افراد در تعاملات اجتماعی روزمره، حتی هنگام برقراری ارتباط با آشنایان خود، مضطرب می‌شوند. درنتیجه، اغلب سعی می‌کنند از موقعیت‌های اجتماعی دوری کنند که همین امر ایجاد روابط دوستانه و حفظ دوستی‌ها را دشوار می‌کند.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

وقتی نوبت به پیدا کردن دوستان جدید می‌رسد، افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی می‌ترسند که حرف نادرستی بزنند یا مورد قضاوت قرار بگیرند. حتی اگر آن‌ها بدانند که این ترس‌ها غیرمنطقی هستند، باز هم در موقعیت‌های اجتماعی مختلف علائم اضطراب را تجربه می‌کنند.

اگر با اختلال اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنید و نمی‌دانید که برای دوست‌یابی باید از کجا شروع کنید، مقاله‌ی امروز (۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند) در مجله تک به روز را تا انتها بخوانید. تکنیک‌هایی که در این مقاله معرفی می‌شوند به شما کمک می‌کنند که هنگام برقراری ارتباط با دیگران احساس راحتی بیشتری داشته باشید و سریع‌تر دوست پیدا کنید.

۱. با افکار منفی مبارزه کنید

افکار منفی  نقش مهمی در تشدید اضطراب اجتماعی دارند. نمونه‌هایی از این افکار که می‌توانند دوست‌یابی را دشوارتر کنند عبارتند از: فکر کردن به اینکه هیچ‌کس علاقه‌ای به حرف‌های شما ندارد، تحلیل بیش ‌از حد گفته‌ها و اعمال افراد، فکر کردن به افکار دیگران و تصور کردن بدترین سناریو.

تکنیک چارچوب‌بندی مجدد یکی از استراتژی‌هایی است که می‌توانید برای تغییر افکار منفی از آن استفاده کنید. این تکنیک به شما کمک می‌کند که نحوه‌ی تشخیص تحریف‌های فکری را یاد بگیرید، طرز فکر خود را کنترل کنید و به یک مسأله، شخص یا رابطه به شیوه‌ی خوشبینانه‌تری نگاه کنید. شما می‌توانید چارچوب‌بندی مجدد را با موارد زیر تمرین کنید:

  • افکار منفی خود را بشناسید.
  • این افکار را از نظر واقعی یا دقیق بودن ارزیابی کنید.
  • فعالانه افکار منفی خود را به چالش بکشید.
  • افکار منفی را با افکار مثبت‌تر و مفیدتر جایگزین کنید.

پیدا کردن دوست زمان‌بر است، اما اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید با افراد جدید ملاقات کنید یا تلاش برای معاشرت با غریبه‌ها برایتان بسیار ترسناک و طاقت‌فرسا است، بهتر است با یک درمانگر مشورت کنید. درمان اختلال اضطراب اجتماعی به شما کمک می‌کند که آرامش بیشتری داشته باشید و از بودن در کنار دیگران لذت ببرید. وقتی اضطراب اجتماعی شما کنترل شود، راحت‌تر می‌توانید به افراد جدید نزدیک شوید و با آن‌ها یک رابطه‌ی دوستانه برقرار کنید.

۲. اهداف کوچک تعیین کنید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

به جای اینکه تلاش کنید بلافاصله دوست پیدا کنید، با تعیین اهداف کوچک‌تر و برداشتن گام‌های عملی کوچک به سمت آن‌ها شروع کنید. بعضی از اهداف کوچکی که می‌توانید برای خودتان مشخص کنید عبارتند از:

  • به یک غریبه لبخند بزنید.
  • وقتی به فروشگاه‌ی مواد غذایی می‌روید، با صندوقدار تبادل نظر کنید.
  • با همسایه‌ی خود ارتباط چشمی برقرار کنید و با او دست بدهید.
  • به یکی از اقوام یا دوستان خود پیام بدهید و حالش را بپرسید.

۳. مهارت‌های اجتماعی را تمرین کنید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

همان‌طور که برای یافتن دوستان جدید تلاش می‌کنید، مهارت‌های اجتماعی را یاد بگیرید و تمرین کنید. این کار نه تنها به کاهش اضطراب شما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند تعامل و برقراری ارتباط با دیگران را آسان‌تر کند.

مهم‌ترین مهارت‌هایی که می‌توانند به شما در غلبه بر اضطراب اجتماعی و دوست‌یابی کمک کنند عبارتند از: استفاده از زبان بدن باز و یادگیری نحوه‌ی صحبت کردن با افراد غریبه. تکرار این مکالمات و داشتن یک فهرست از موضوعات مربوط به گفت‌وگوهای خودمانی به شما کمک می‌کند که هنگام برقراری ارتباط با دیگران احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

به تمام تعاملات اجتماعی خود، چه در محل کار و مدرسه باشد و چه در مکان‌های مذهبی یا حتی فروشگاه‌ی مواد غذایی، به‌عنوان یک فرصت برای تمرین مهارت‌های اجتماعی نگاه کنید. اگرچه در این موقعیت‌ها دوست جدیدی پیدا نمی‌کنید، اما لبخند زدن، گفت‌وگو کردن و سایر مهارت‌های اجتماعی را تمرین می‌کنید. همچنین این فرصت برایتان فراهم می‌شود که راه‌های کنترل اضطراب را یاد بگیرید.

۴. با افراد جدید آشنا شوید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

برای پیدا کردن دوست باید به‌دنبال فرصت‌هایی برای شناخت افراد جدید باشید. هنگامی که به‌دنبال دوست می‌گردید، بهتر است این کار را از مکان‌های ساده و مورد علاقه‌ی خود شروع کنید. آیا با دیگران کار می‌کنید؟ آیا کسی را می‌شناسید که تعداد زیادی دوست داشته باشد؟ آیا می‌توانید برای افزایش تعداد افرادی که در طول روز با آن‌ها در تماس هستید به یک گروه یا سازمان بپیوندید؟

مهم است که در ابتدا خیلی حساس و سخت‌گیر نباشید. هر کسی می‌تواند با شما دوست شود. برداشت‌های اولیه لزوماً به شما نشان نمی‌دهند که با چه کسی می‌توانید یک رابطه‌ی دوستانه‌ی طولانی‌مدت برقرار کنید. اگر می‌خواهید با افراد جدید آشنا شوید و با آن‌ها رابطه‌ی دوستانه داشته باشید، راهکارهای زیر را امتحان کنید:

  • از همکارتان بخواهید که با هم ناهار بخورید.
  • عضو یک کتابخانه‌ی عمومی شوید.
  • برای انجام فعالیت‌های داوطلبانه‌ به خیریه‌ها یا سازمان‌های محلی بپیوندید.

علاوه بر ایجاد ارتباطات جدید، سعی کنید با افرادی که در حال حاضر با آن‌ها آشنا هستید، مانند همسایه‌ها، همکاران و والدین دوستان فرزندتان ارتباط برقرار کنید.

۵. دعوت دیگران را بپذیرید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

وقتی از شما دعوت می‌شود که وقت خود را با دیگران بگذرانید، سعی کنید این پیشنهاد را رد نکنید. پذیرش این دعوت‌ها به طرف مقابل نشان می‌دهد که شما به برقراری ارتباط با او علاقه‌مند هستید و می‌خواهید برای تقویت این رابطه تلاش کنید.

همیشه نباید از دیگران انتظار داشته باشید که برای وقت گذراندن با شما پیش‌قدم شوند. اگرچه برنامه‌ریزی کردن برای افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند یک کار چالش‌برانگیز باشد، اما مهم است که به مردم نشان دهید که به آن‌ها علاقه‌مند هستید و می‌خواهید اوقات فراغت خود را دور هم جمع شوید.

برای شروع ارتباط با دیگران گام‌های کوچک بردارید. برای مثال، از آن‌ها بخواهید که با هم یک فنجان قهوه بنوشید، به خرید بروید یا از کتاب‌فروشی محل دیدن کنید. برای ایجاد روابط دوستانه صبور باشید. تحقیقات نشان داده‌اند که حداقل ۵۰ ساعت طول می‌کشد که یک آشنا به یک دوست واقعی تبدیل شود.

۶. با دیگران در تماس باشید

وقتی شروع به ایجاد روابط دوستانه می‌کنید، مهم است که اطلاعات تماس افرادی را که ملاقات می‌کنید (شماره‌ی تلفن و آیدی یا شناسه‌ی رسانه‌های اجتماعی)، داشته باشید.

با گذشت زمان یاد می‌گیرید که هر چند وقت یک بار با افراد خاصی در تماس باشید. حتماً به سهم خود برای برقراری تماس با دوستان جدید و برنامه‌ریزی برای ملاقات با آن‌ها تلاش کنید. صحبت کردن با یکدیگر به‌صورت حضوری یا تلفنی اهمیت زیادی دارد، اما ارسال پیامک یا اشتراک‌گذاری یک لینک در رسانه‌های اجتماعی هم می‌تواند به حفظ ارتباط کمک کند.

ایجاد روابط دوستانه زمان‌بر بوده و نیازمند تلاش متقابل است. پیدا کردن دوستان جدید را در اولویت قرار دهید، اما بدانید که این کار مانند یک دوی ماراتن است، نه دوی سرعت.

۷. در استفاده از تلفن زیاده‌روی نکنید

فناوری به خلق راه‌های جدید برای برقراری ارتباط با مردم کمک کرده است، اما می‌تواند اضطراب اجتماعی را تداوم ببخشد. تلفن مانند یک شمشیر دولبه است. معاشرت با مردم از طریق تلفن به‌قدری آسان است که ممکن است فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی نیاز به ارتباط حضوری با دیگران را احساس نکند.

گفت‌وگو از طریق تلفن و اینترنت از عدم ارتباط بهتر است، اما ارتباطات حضوری رضایت‌بخش‌تر هستند. از خودتان بپرسید که آیا از فناوری‌های جدید برای اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی استفاده می‌کنید یا ضمن لذت بردن از آن‌ها ارتباطات حضوری خود را هم حفظ کرده‌اید.

۸. به‌تدریج با ترس‌های خود روبه‌رو شوید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

طبیعی است که بخواهید از چیزهایی که شما را می‌ترسانند اجتناب کنید، اما این کار می‌تواند اضطراب را در درازمدت بدتر کند. هر چقدر بیشتر خود را در معرض موقعیت‌هایی قرار دهید که از آن‌ها می‌ترسید، راحت‌تر بر آن‌ها غلبه کنید.

لازم نیست به یکباره با بزرگ‌ترین ترس‌های خود روبه‌رو شوید. در حقیقت، بهتر است با موقعیت‌هایی که فقط کمی آزاردهنده هستند شروع کنید و سپس به سراغ موقعیت‌هایی بروید که برایتان ترسناک هستند. برای مثال، با یک غریبه تماس چشمی برقرار کنید یا از او سؤال بپرسید.

۹. درمان شناختی رفتاری را امتحان کنید

گفت‌وگودرمانی یکی از گزینه‌هایی است که همیشه برای تسکین اختلالات اضطرابی پیشنهاد می‌شود. وقتی صحبت از اضطراب اجتماعی به میان می‌آید، درمان شناختی رفتاری (CBT) مؤثرترین راهکار به شمار می‌رود.

CBT شامل تکنیک‌هایی است که می‌توانند در موقعیت‌های اجتماعی مختلف به مدیریت افکار، احساسات و حتی واکنش‌های فیزیکی شما کمک کنند. یکی از تکنیک‌هایی که ممکن است درمانگر استفاده کند، روش مواجهه است. در این روش درمانی، افراد با موقعیت‌هایی که از آن‌ها می‌ترسند روبه‌رو می‌شوند و راه‌های مدیریت ترس را می‌آموزند. وقتی به‌تدریج خود را در معرض این ترس‌ها قرار می‌دهید، قدرت آن‌ها کمتر می‌شود و تأثیرشان بر احساسات شما کاهش می‌یابد.

۱۰. از خودتان مراقبت کنید

خودمراقبتی برای همه ضروری است، به‌ویژه برای افراد مبتلا به اضطراب. به یاد داشته باشید که با خودتان مهربان باشید، محدودیت‌های خود را بشناسید، به اندازه‌ی کافی بخوابید و غذاهای سالم بخورید.

۱۱. با کتاب یا لپ تاپ خود را به کافی شاپ ببرید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

گاهی وقتی از کار در منزل خسته شدیم، ترجیح میدهیم ادامه آن را در فضایی بیرون از خانه مثل کافه انجام دهیم. این ساده است که سر خود را پایین نگه دارید و فقط به انجام دادن کار خود بپردازید. اما این بار هر از گاهی به سایر آدمها هم نگاه کنید. شاید درست میز کنار شما فردی مثل شما باشد. با افراد تازه هم صحبت شوید و از تنهایی خود فاصله بگیرید. شاید بهترین دوست خود را در همان کافه پیدا کردید!

۱۲.با تورهای داخلی به طبیعت زیبای ایران سفر کنید

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

تیم های باحال و اهل ماجراجوی زیادی در ایران شکل گرفته اند که شما را با سفرهای داخلی ۲ الی چند روزه می برند می تواند آخر هفته را در یکی از این تور های ثبت نام کنید تورهایی با قیمت بسیار مناسب که اکثرا زیر ۵۰۰ هزار تومان هستند. یک سفر به دل طبیعت با آدم‌های اهل طبیعت. قطعا در این سفر دوستان زیادی پیدا خواهید کرد

تعدادی از این تورهای را به شما معرفی می کنیم اما با یک جستجوی ساده در اینستاگرام و گوگل می توانید تورهای بیشتری پیدا کنید.روش پیدا کردن دوست جدید زیاد است اما این یکی از بهترین راه های پیدا کردن دوستان خوب است!

۱۳.عضو گروه‌های کتابخوانی شوید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

اگر اهل مطالعه هستید، یک گروه کتابخوانی می‌تواند انتخاب فوق العاده ای برای شما باشد تا بتوانید با افرادی مانند خودتان ملاقات کنید. می‌توانید این گروه‌ها را از طریق کتابفروشی‌های بزرگ، گروه‌های فرهنگی و یا حتی آنلاین پیدا کنید. شاید کمی طول بکشد تا گروهی را پیدا کنید که دقیقا سلیقه کتاب شما را دنبال کنند. اما اگر چنین گروهی را پیدا نکردید، خودتان دست به کار شوید! گروه خودتان را درست کنید و دیگران را به آن دعوت کنید.

۱۴.کارهای داوطلبانه انجام دهید.

معمولا موقعیت‌های جالبی برای انجام این نوع کارها وجود دارد، موقعیت هایی که هم لذت بخش هستند و هم با همدلی زیادی انجام می‌شوند. لازم نیست حتما هر کاری را انجام دهید. در کارهایی شرکت کنید که طبق علاقه و استعداد شما هستند. مثلا اگر از انجام امور فرهنگی مثل آموزش رایگان به کودکان، کار در گل فروشی، اجرای موسیقی و شعر خوانی و .. لذت میبرید، حتما به سراغ آنها بروید و با عشق و علاقه به آنها بپردازید. حتما در آنجا افراد خوبی را ملاقات می‌کنید.

۱۵. پیاده روی کنید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

تقریبا در هر شهری، فضایی مناسب برای پیاده روی وجود دارد. مثل حاشیه دریا، بخشی از طبیعت و یا جاده‌های مخصوص پیاده روی. وقتی با فردی در این مسیر همراه می‌شوید، به راحتی می‌توانید بحث‌های ساده ای را آغاز کنید. حرفهایی دور از دغدغه‌های زندگی روزمره. مثلا از زیبایی مسیر صحبت کنید، در مورد آب و هوا بگویید و با دیگران همکلام شوید. اگر علاقه‌مند به پیاده روی و یا کوه نوردی هستید، یافتن افرادی در این مسیرها خیلی به شما کمک می‌کند.

یعنی با افرادی دوست می‌شوید و علایق مشترکی با شما دارند و می‌توانید برای تفریحات و ورزشهای بیرون از منزل روی آن‌ها حساب کنید. فقط حواستان باشد، قبل از اینکه مسیرهایتان از هم جدا شود، برنامه دیدار مجدد را بریزید!

۱۶ . خود را مشغول ورزش و فعالیت‌های گروهی کنید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

اگر تنها به پیاده روی رفتید و کسی را ندیدید، بهتر است با گروه‌های مخصوص همراه شوید تا در آنجا با افراد مختلف آشنا شوید. البته اگر پیاده روی ورزش موردعلاقه شما نیست هیچ ایرادی ندارد. ما فقط پیاده روی را مثال زدیم. هر ورزش گروهی دیگری مثل کوه نوردی، فوتبال، والیبال و یا حتی گروه‌های تنیس هم انتخاب‌های عالی هستند.

در کل سعی کنید گروه‌هایی را پیدا کنید که به فعالیت بدنی می‌پردازند. تا هم لذت ببرید، سالم‌تر شوید و هم افراد شاداب‌تری را ملاقات کنید. با اعضای گروه صحبت کنید و آنها را به صرف چای و یا قهوه بعد از ورزش دعوت کنید.

۱۷ . سراغ موسیقی بروید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

طرفدار موسیقی پاپ هستید؟ یا عاشق نوای دلنشین سنتور؟ فرقی نمیکند. در هر حالت متناسب با سلیقه موسیقی خود، در گروه‌ها و کنسرت‌های که جدیداد در ایران زیاد هم برگزار می شود شرکت کنید. موزیک همیشه بهانه خوبی برای آغاز یک گفت و گوست.

دوستان هم سلیقه پیدا کنید و با هم جلساتی مخصوص به گوش دادن به موسیقی درست کنید. بعدا با دعوت کردن سایر افراد، گروه را بزرگتر کنید و در کنار دوستان جدید خود از موسیقی لذت ببرید. اگر شما در شهرهای مذهبی مانند مشهد و یا … زندگی می کنید احتمالا شانس کمتری برای شرکت در یک کنسرت خواننده مورد علاقه‌اتان را دارید. نگران نباشید راه برای رسیدن به دوست جدید زیاد است!

۱۸. با همسایه ها صحبت کنید.

گاهی وقت‌ها افرادی که تمام شهر را به دنبال آنها می‌گردیم، تنها یک دیوار با ما فاصله دارند! تا حالا با همسایه‌های خود آشنا شده اید؟ اگر می‌بینید که همسایه شما در حیاط مشغول کار کردن است، حتما بروید و به او کمک کنید. یا کمی بیشتر سوپ و شیرینی بپزید تا برای همسایه خود هم ببرید. اگر کمی برای آشنایی با آنها زمان بگذارید، شاید دوستانی بی‌نظیر پیدا کنید که فقط چند قدم با منزل شما فاصله دارند.

۱۹. از سایت کوچسرفینگ استفاده کنید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

در این سایت عضو شوید قسمتی از این سایت مخصوص دورهمی‌های متفاوتی است، ایونت‌های شهر خود را پیدا کنید و در هر کدام که علاقه مند هستید شرکت کنید بدون شک دوستان جدید را در همان روز اول پیدا خواهید کرد. شاید اغراق نباشید اگر بگویم این روش پیدا کردن دوست جدید در ایران خیلی خوب جواب می دهد.

۲۰. مهمانی بگیرید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

یک مهمانی شام مطابق با سلیقه خود ترتیب بدهید و همسایه‌ها، همکاران و دوستان تازه خود را دعوت کنید. اگر می‌توانید، توصیه میکنیم به آنها بگویید که هر کدام با دوستان خود بیایند. چون اینگونه دایره افراد آشنا را گسترش می‌دهید و در نتیجه دوستان بیشتری پیدا می‌کنید.
اصلا لازم نیست خیلی زحمت بکشید. یک سوپ ساده درست کنید و تعدادی پیتزا هم سفارش دهید! مهم این است که دور هم باشید و با هم لحظات خوبی سپری کنید.

۲۱. به یک کلاس جدید بروید.

رفتن به کلاس جدید، خودبه‌خود باعث می‌شود تا با افرادی جدید و همفکر آشنا شوید. بهتر است در کلاسی ثبت نام کنید که محیطی فعال تر داشته باشد و صرفا محدود به تدریس و سخنرانی نباشد، اینگونه می‌توانید بیشتر با همکلاسی ها و اساتید خود صحبت کنید. بعضی از کلاس‌های هنری (مثل نقاشی) به طور کلی بر مبنای مشارکت و فعالیتهای گروهی هستند. خود را به همکلاسی‌هایتان معرفی کنید و با آنها همراه شوید.

۲۲. از دوستان خود کمک بگیرید.

اگر دوستانی دارید که با افراد زیادی در ارتباط هستند، از آنها بخواهید تا شما را به دوستان خود معرفی کنند. اگر به شهر و کشور جدیدی مهاجرت کردید، هرگز ارتباط خود را با دوستان قدیمی خود از بین نبرید. از طریق شبکه‌های اجتماعی با آنها در ارتباط باشید. بد نیست گاهی برای دیدن همدیگر برنامه ریزی کنید.

۲۳. به باشگاه ورزشی بروید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

 

یکی از بهترین راه‌ها برای ملاقات با افراد جدید، شرکت در کلاس های ورزشی است. حتی اگر خیلی با همکلاسی های خود جور نمی‌شوید، به بخش مشترک باشگاه ( مثل اتاق وزن کشی ) بروید و با دیگران در مورد وزن و ورزش و … صحبت کنید. اگر کافه کوچکی در باشگاه شما وجود دارد، حتما بعد از ورزش به آنجا بروید و با سایر اعضا در ارتباط باشید.

۲۴.  در گردهمایی‌های اجتماعی شرکت کنید.

صفحات اجتماعی مخصوص به شهر خود را دنبال کنید، معمولا گردهمایی های مختلفی مانند پیاده روی عمومی، رونمایی از آلبوم‌های موسیقی، گالری‌های هنری و … انجام می‌شود. بخصوص گروه‌های حامی طبیعت! در این روزها که حفاظت از طبیعت از بزرگترین دغدغه‌های انسانهاست، بد نیست به این گروه‌های بزرگ بپیوندید و در طرح‌های همگانی مثل جمع آوری زباله‌ها کمک کنید. در چنین فضایی، افراد مختلفی را خواهید دید و می‌توانید درمورد دغدغه‌های مشترک خود با هم صحبت کنید.

۲۵.  فقط صحبت کنید!

فرقی نمی‌کند، در صف خرید هستید و یا حتی در اداره پلیس! با افرادی که کنار شما هستند صحبت کنید. اگر برایتان سخت است، از قبل کمی به مکالمه‌های ساده فکر کنید و تعدادی از آنها را همیشه در ذهن خود داشته باشید تا برای شروع مکالمه های این چنینی استفاده کنید.

ممکن است کمی در آغاز سخت باشد، اما اگر خوش شانس باشید و طرف مقابل هم اهل معاشرت باشد، قطعا مکالمه خوبی خواهید داشت.

۲۶.  همراه با سگ خود به پیاده روی ببرید.

سگ‌ها همیشه جالب اند و مردم با لذت به آنها نگاه می‌کنند. اگر لباس سگ شما زیبا و کمی متفاوت است، شاید مجبور شوید با همه افراد حاضر در پارک در مورد او گفت و گو کنید!

اگر سگ خود را به پیاده روی ببرید، او می‌تواند دلیل خوبی برای آغاز معاشرت با افراد جدید باشد. بخصوص که بیشتر سگ‌ها کنجکاو و بازیگوش هستند و صاحب خود را به سمت سایر سگ‌ها و حتی کودکان می‌کشند، در این حالت دیگر مجبورید که به افراد جدید سلام کنید! روش پیدا کردن دوست جدید با سگتان شاید خیلی خوب جواب بدهد اما باید حواسمان باشد سگ ها را بازیچه برای پیدا کردن دوست جدید نکنیم چرا که این حیوان خانگی خودش یکی از بهترین دوستان شماست!

اگر در شهر شما پارکی برای سگ‌ها وجود دارد، حتما از آن استفاده کنید. تعدادی اسباب بازی برای سگ خود بردارید و با هم به پارک بروید. حتما در آنجا با افراد جدید و عاشقان حیوانات دیدار خواهید کرد.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

۲۷. از صندلی‌های عمومی استفاده کنید.

رستوران‌ها و یا کافی شاپ‌هایی را پیدا کنید که میزهای عمومی دارند. به جای اینکه خود را به میز یک نفره محدود کنید، روی این میزها بنشینید. در این صورت با افراد جدیدی که با هم سر یک میز هستید صحبت خواهید کرد و شاید بعدها با هم دوست شدید! اگر تهران هستید تعداد زیادی از این کافی شاپ ها را درمرکز شهر نزدیک پارک خانه هنرمندان می توانید پیدا کنید.

۲۸. سراغ شبکه های مجازی بروید.

سری به فیسبوک و اینستاگرام بزنید. حتما گروه هایی مخصوص همشهری‌های خود پیدا می‌کنید. می‌توانید از این طریق با تعدادی از آنها آشنا شوید و قرارهای عمومی بگذارید. می‌توانید با هم هماهنگ کنید و حتی برای صرف یک چای همدیگر را ببینید. شاید از این طریق دوستان قدیمی خود را هم پیدا کردید.

۲۹. گروه‌‌ها و همایش‌های مخصوص به شغل خود را پیدا کنید.

آیا همایش هایی و یا گروه هایی مخصوص به حرفه شما هستند؟ مانند انجمن تجارت الکترونیک ایران، یا خانه هنرمندان ایران و یا … در مورد شغل خود جستجو کنید، گروه‌ها و همایش‌های مربوط به تحصیلات و یا حرفه خود را دنبال کنید و حتما در آنها شرکت کنید. تا ضمن یافتن افراد جدید، در کار و عملکرد حرفه‌ای خود پیشرفت کنید.

بسیاری از همکاری های بزرگ از همین گروه‌های محدود شکل گرفته اند. ممکن است شما یک دوست و یک شریک تجاری جدید پیدا کنید! این روش پیدا کردن دوست جدید برای بزرگسالان بسیار جواب می دهد، حتما امتحانش کنید.

۳۰. در اتفاق‌های فرهنگی و هنری شرکت کنید.

در مرکزهای هنری و فرهنگی نزدیک خود عضو شوید و مانند تمام اعضا مرتبا در جلسات و اجراها شرکت کنید. تئاتر، موسیقی و جلسات نقد و بررسی اشعار و ادبیات بسیار گزینه‌های خوبی هستند. با افرادی که هستند صحبت کنید، چون آنها در هنر، هم سلیقه شما هستند.
اگر هنرهای تجسمی را ترجیح می‌دهید، سراغ گالری‌های نقاشی، خطاطی و مجسمه سازی های شهر خود بروید. با هنرمندان، صاحبان آثار و مدیران گالری‌ها صحبت کنید و در مورد سلیقه هنری خود بحث کنید.

۳۱. عضو باشگاه های سخنرانی شوید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

شاید صحبت کردن برای جمعیت کمی ترسناک به نظر برسد، اما وقتی در جمع افرادی باشید که همگی مثل شما هستند و برای یادگرفتن چیزهای جدید دور هم جمع شده اند، قطعا با مرور زمان آسان می‌شود. این نوع گروه‌ها نه تنها اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد، بلکه باعث می‌شود با افراد جدید و مختلفی دیدار کنید و با هم دوست شوید.

۳۲. سلیقه غذایی خود را بهانه کنید.

افرادی را پیدا کنید که مثل شما عاشق غذا هستند. یک غذا را انتخاب کنید و آن را به نوبت برای هم درست کنید. نظر بدهید و بخورید و بخندید! حتی می‌توانید هر بار به سراغ یک رستوران رفته و آن غذای محبوب را امتحان کنید. البته لازم نیست خیلی خرج کنید. اینکه کمی مزه آن را بچشید کافی است! با هم گروه شوید و کمی فارغ از مشکلات، لحظاتی شاد و خاطره انگیز برای هم بسازید. البته مراقب وزن خود باشید!

۳۳. به سمینارها و یا همایش‌ها بروید.

اتفاقات پیرامون خود را رصد کنید. ببینید چه برنامه‌هایی در نزدیکی شما در حال برگزاری است. در آنها شرکت کنید و تجربه کسب کنید. سعی کنید کنار کسی بنشینید که تنها نشسته است احتمالا او هم دنبال دوست جدید است (;

۳۴. به موزه بروید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

به قول یک دوست قدیمی، خودت را به موزه ببر!
به چه چیزی علاقه دارید؟ هنر؟ تاریخ طبیعی؟ علوم؟ پول و اشیای قیمتی؟ فرقی نمی‌کند! بیشتر شهرها دارای موزه‌های مختلفی هستند که با کمی جست و جو بین آنها، می‌توانید نزدیک ترین موزه به سلیقه خود را پیدا کنید و به آن سر بزنید. درون موزه های می توانید با سایر بازدید کنندگان هم صحبت شوید.

۳۵. سری به مراکز خیریه بزنید.

آیا انگیزه خاصی برای کمک کردن به مردم، طبیعت، کودکان و یا سالمندان دارید؟ پس دست به کارشوید. در یک مرکز خیریه مناسب عضو شوید و حسابی درگیر امور خیریه شوید. در دنیای اموری مانند خیریه که همه بخاطر دلایل و انگیزه‌های درونی فعالیت می‌کنند، قطعا دوستان خوبی پیدا خواهید کرد، دوستانی که شاید مهربان‌تر و حامی‌تر از بقیه باشند.

۳۶. شغل پاره وقت را امتحان کنید.

اگر در خانه کار می‌کنید وفریلنس هستید یا به طور کلی شرایط شغلیتان به گونه ایست که با افراد جدید سر و کار ندارید، سراغ یک شغل پاره وقت در محیطی اجتماعی‌تر بروید. چند ساعت کار کردن در هفته، در جایی مثل رستوران یا کافی شاپ یا کتابخانه این شانس را به شما می‌دهد که صدها انسان جدید و متفاوت را ملاقات کنید و روحیه خود را بهتر کنید.

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

۳۷. شام و ناهار خود را تنها نخورید.

احتمالا هر بار که تنها به رستوران میروید، تمام مدت در حال استفاده از تلفن همراه و یا غرق در مطالعه کتاب محبوبتان هستید. اما این بار، متفاوت عمل کنید. اگر در کشور شما مکان‌هایی عمومی ( مانند بار و مکانی مخصوص برای سرو نوشیدنی ) وجود دارد، یک بار غذای خود را ببرید و در آن قسمت بخورید. با مسئول بار صحبت کنید و با افرادی که در کنارتان هستند معاشرت کنید.

با دوستان خود برنامه بریزید و ناهار آخر هفته را با هم در طبیعت نزدیک اطراف شهر بخورید. راه‌های مختلفی وجود دارد، کافی است کمی حوصله به خرج دهید.

۳۸. اگر خانم هستید، کار کمی راحت تر است!

شاید کمی برای آقایان دلسرد کننده باشد، اما باید بگوییم که ایجاد روابط جدید برای خانمها راحت تر است. خانمها زمان بیشتری را برای رسیدگی به خود صرف می‌کنند، به جزییات بیشتر توجه دارند و شاید کمی اجتماعی تر هستند. به همین دلیل در محیط های متفاوت تر و بیشتری نسبت به آقایان قرار می‌گیرند، که باعث می‌شود با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنند.

و اما آقایان جنتلمن، هیچگاه شروع یک ارتباط را با شوخی های زننده خیابانی شروع نمی کنند، چرا که می دانند بزرگترین اشتباه برای زیر سوال بردن شخصیت خودشان است، سعی کنید همیشه یک جنتلمن باشید.

قطعا چند راه از بین این ۳۰ روش برای پیدا کردن دوست جدید برای شما مناسب بوده است. اما همواره یادتان باشد که تمامی این راه ها در شروع سخت است. باید به سختی و خجالت غلبه کنید و کمی زحمت بکشید تا بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. اعتماد به نفس داشته باشید، پرقدرت بایستید و خود را معرفی کنید. بدون نگرانی مکالمه جدیدی را آغاز کنید و حتی برای دیدار بعدی قرار بگذارید. کمی طول می‌کشد تا دوستان خوب و حامی پیدا کنید، پس ناامید نشوید.

تا زمانی که با افراد ارتباط برقرار نکنید، نمیتوانید دوستی پیدا کنید. درست است که کمی سخت است. ساختن اعتماد، صمیمت، احترام و حمایت، به زمان و انرژی نیاز دارد. اما مطمئن باشید که حتما فردی مناسب را پیدا میکنید. هرچه بیشتر در محیط های اجتماعی باشید، افراد متنوع تر و جالب تری را ملاقات می‌کنید، با اینکه با همه آنها صمیمی نمیشوید، فراموش نکنید که دوست خوب می‌تواند باعث پیشرفت، آرامش و شادی در زندگی شود. البته، سعی کنید که خودتان هم دوست خوبی برای دیگران باشید، این بهترین هدیه ای است که میتوانید به دوستان خود بدهید!

۳۹ روش دوست‌یابی بی‌نظیر برای افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند

۳۹. پیدا کردن دوست برای یک مهاجر خارج از ایران

یکی از دوستان من به تازگی به دلیل شرایط شغلی جدیدش، مجبور به مهاجرت به کشور امریکا شده است شده بود، به همین علت در مورد دوستی و روابط تازه حرفهای خوبی میزد، او می‌گفت : من در شهر خودم دوستان خوب و قدیمی داشتم که با بعضی از آنها از دوران مدرسه دوست بودم، یعنی بیش از ۲۰ سال! ما همدیگر را به خوبی می‌شناختیم، همه چیز را در مورد هم میدانستیم، و حتی اگر مرتبا همدیگر را نمی‌دیدیم هم میدانستیم که هر کدام کجا و مشغول چه کاری هستیم.

علاوه بر دوستان خوب، من همسایه‌ها، همکار و آشنایان زیادی هم در شهر خودم داشتم. اما تازمانی که مجبور به ترک کشورم شدم، متوجه شده ام که چه دوستانی را از دست داده ام. اگرچه دلم برای همه آنها تنگ می شود و هر از گاهی با ارسال گل به ایران آنها را سورپرایز می کنم، اما هیجان و تجربه زندگی در مکان تازه را به شرایط سابق ترجیح دادم. او میگوید آغاز مهاجرت مانند یک تعطیلات طولانی است!

اما با گذشت زمان و به خصوص با ورود به فصل سرما، همه چیز تغییر می‌کند. کم کم تفاوتهای زندگی جدید مشخص می‌شود و در چنین شرایطی، قبل از همه چیز دلت برای دوستان و خانواده ات تنگ می‌شود و به فکر روش پیدا کردن دوست جدید خواهید بود.
هماطور که گفتم، یافتن دوستان جدید کار راحتی نیست. شاید شما کتاب خواندن را به بودن در جمعی جدید ترجیح بدهید! اما بهتر است این کار را نکنید. کمی زمان و انرژی کافیست تا باز هم دوستان خوبی پیدا کنید.

کلام پایانی

دوستی‌ها می‌توانند منبع بزرگی از حمایت، قدرت و لذت را در اختیارتان قرار دهند. پیدا کردن دوستان جدید برای اکثر مردم سخت است، اما اضطراب اجتماعی می‌تواند آن را سخت‌تر و چالش‌برانگیزتر کند. با این حال، داشتن اضطراب اجتماعی به معنی ناتوانی در برقراری ارتباط با افراد غریبه نیست. با برداشتن گام‌های کوچک، مبارزه با افکار منفی و جست‌وجوی فرصت‌های مناسب برای ملاقات با افراد جدید می‌توانید شروع به ایجاد روابط دوستانه کنید.

شما هم اگر راه کارهایی برای پیدا کردن دوستان جدید دارید لطفا در قسمت نظرات با بقیه به اشتراک بگذارید.

منبع
healthlineverywellmind
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا